כשהייתי צעיר, אני לא זוכר אפילו מתי, הכרתי אונליין בחור אחד. דיברנו במסנג׳ר של פעם, אז כנראה שזה היה עוד לפני שהייתי בצבא. שנינו היינו בארון והיינו מדברים המון. ההבדל ביננו היה, שהוא היה יפה ואני לא. אבל כשהחלפנו תמונות היה נראה שלא אכפת לו מזה, והמשכנו לדבר. אם אני זוכר נכון, ממש התרגשתי מזה. יש מישהו יפה שרוצה לדבר איתי. אני זוכר שהיינו מדברים המון ואולי, בגלל שהייתי מלא באהבה ומתיקות, קצת התאהבתי בו. הרגשתי לראשונה שיש בן שמתעניין בי ורוצה לדעת מה שלומי. זה היה הכל בשבילי באותם זמנים.
אחרי שדיברנו תקופה מסויימת באינטנסיביות, הוא סיפר לי שהוא נפגש עם בחור אחר לדייט או משהו כזה. מאוד נעלבתי, והפסקתי לענות לו. הוא חיפש אחריי כמה ימים עד שבסוף התייאש. מאז לא דיברנו עוד. לרגע לא הרגשתי החמצה.
בשליש האחרון של השירות הצבאי שלי היה חייל ששירת איתי באותה היחידה. בחור גדול עם כתפיים רחבות, נשק ומדים אפורים של משמר הגבול. חיצונית, הייתי ממוגנט אליו. אני חושב שבזמנים האלה הייתי כל כך מוכה נפשית שהוא היה בול מה שחיפשתי. האיש הגדול שישמור עליי. הייתי מסתכל עליו, לפעמים דמיינתי שהוא מחזיר לי מבטים, אבל זה בטח היה רק הדמיון. לא יכולתי להתקרב. גם התביישתי וגם פחדתי מהסביבה הגברית הרעילה שסבבה אותו. וגם, כמה בנות יפות יש מסביב, עם מדים מוצרים. למה שירצה לדבר איתי בכלל? אז לקחתי דמות של מישהו אחר, ונסחפתי בדמיון.
בסופו של דבר, הדבר היחידי שהשגתי ממנו זה נשיקה על הלחי. כל כך התלהבתי. כמה תמימות.
כשהייתי קצת יותר גדול, בן 23-24, הכרתי בעבודה עוד בחור חמוד. משהו בו היה מיוחד. הוא לא היה חתיך על. הוא גם לא היה מכוער. משהו רגיל לגמרי. אבל האופי שלו ומה שהוא היה מקרין החוצה גרמו לכל מי שהייתה בסביבה שלו להדלק עליו. כמובן שזה לא פסח עליי, וגם, שוב יכולתי לראות בו את הדמות הגדולה והמגוננת שכל כל השתוקקתי אלייה. אליו דווקא כן התקרבתי מאוד. במשמרות לילה היינו אוכלים ביחד פיצה, ושהייתי מניח את הראש ועוצם את העיניים הוא היה משחק לי בשיער. כשהייתי ביפן והרגשתי אמיץ, הוא היה מתכתב איתי מהארץ. לא הפסקתי לפלרטט איתו ואפילו בסוף ביקשתי ממנו שיקח אותי לדייט, אבל הוא אמר לי שהוא לא יכול, הוא לא אוהב בנים, הוא פשוט לא כזה.
אני מאמין לו. יותר קל לקבל דחייה ממשהו שגם ככה לא היה מצליח. ולכן המשכתי לנסות את מזלי עם בחורים סטרייטים. כמובן שללא הצלחה.
אני רוצה לחבק את הילדים האלה, התיכוניסט והחייל והבחור הצעיר שהייתי ולהגיד לכולם שהכל בסדר, ושהם בסדר. מותר להשתוקק להגנה, מותר לקוות לנסיך. כשאתה בתקופות אפלות בחייך ועובר לו איזה ניצוץ קטן בחושך, מותר לדמיין כוכבים. הייתי אומר להם גם שהם עושים עבודה מצויינת בלשרוד. ושהם לא משוגעים, ושכן אוהבים אותם. ושזה בסדר להרגיש לא מובן. ושלמרות שהסביבה מראה להם אחרת, הם עושים את הכי טוב שהם יכולים לאותו הזמן, וזה מספיק. הייתי גם ממליץ ללכת לטיפול, למרות האלה שכשלו.
כל הבחורים האלה היו מקרים קטנים קטנים וחמודים מהעבר, לצד המקרים המיתולוגיים של בילי ורועי וקיריל. והיום כשאני שוכב לי לבד במיטה גדולה בדירה שלי ולא נותן לאף אחד להכנס, אני שואל את עצמי מתי התקווה, החלומות והפנטזיות התחלפו בציניות וחוסר אמונה שיכול להיות משהו אמיתי וחם.
גם מרגישה שם. אבל אני לא בטוחה שאנחנו לא נותנים ללב שלנו להפתח אלא שהבנו את הערך של עצמנו ואנחנו לא נותנים להכניס פנימה א.נשים שיעשו לנו רע. כי מגיע לנו יותר.
הבעיה שקשה למצוא את אותם האנשים
אהבתיLiked by 1 person
אני אשתדל לאמץ את הגישה הזאת כי היא בהחלט יותר בריאה מהאמונה ששום דבר לא אמיתי. תודה על התגובה 🙂
אהבתיאהבתי
אהבות העבר הגדולות שלי, אינן יותר. אחד ניתק קשר כי עצבנתי אותו, שני חי בארה"ב, הגיע לביקור ונראה יותר זקן ממני.
האמת, מעולם לא עשיתי עם עצמי חשבון נפש מהסוג שאתה ערכת עכשיו. כתבת שאתה "לא יפה" ואתה יודע את זה. אני הייתי מ"היפים" כי אמרו לי, אבל תמיד כשהסתכלתי בראי ראיתי בחור מכוער, שנתן בגלל זה לרבים לגעת בו.
אני בעל נטייה אופטימית משהו.
אפילו כיום, כשאני מתקרב לגיל 70, שמן, עם יכולות זיקפה מופחתות אנ י מאמין באהבה, ומשוכנע שהבחור ההוא, זה היפיוף בטח ירצה להיות אתי כשיגיע לגיל המתאים.
אהבתיLiked by 1 person
אף אחד מהם הוא לא אהבת עבר גדולה שלי. הם סתם בחורים שהיו בדרך. על האהבות הגדולות שלי כתבתי בלי סוף ביתר הבלוג.
אהבתיLiked by 1 person
על אחת מהן קראתי בהחלט.
אהבתיאהבתי
זה היה פוסט ממש יפה…. מגיע לכולם חיבוק גדול…מגיע גם לאנחנו של היום חיבוק גדול…
אהבתיLiked by 1 person
תודה רבה מעיין, גם לך שולח חיבוק גדול 🙂
אהבתיאהבתי
מאוד ריגש אותי הפוסט הזה. אני בצד השני, של הבחור ה"יפה", ומעולם לא בחרתי את בני הזוג שלי בגלל איך שהם נראו. גם אף פעם לא הבנתי שאנשים מתלהבים להיות ליידי כי אני נראית טוב. זאת אומרת, לא הצלחתי לראות את זה. הייתי בטוחה שאנשים פשוט אוהבים אותי בגלל האופי שלי. לצערי זה התברר לי כטעות אחת גמורה.
בכל מקרה, הקטע הזה מאוד יפה ויורד לנקודות מאוד מאוד רגישות ועמוקות בנפש. בכלל, אני חושבת שרמת הרגישות שלך היא גבוהה מאוד וכמה נדיר למצוא אנשים רגישים כמוך. הלוואי והיו עוד הרבה כמוך.
האהבה שלך עוד יגיע יום אחד, והוא יעטוף אותך ויגן עלייך מכל עבר. אני יודעת. ועד אז, נחבק את הלבד ונאהב גם אותו. נאהב ונחבק את עצמנו. ובכוונה אני כותבת בלשון רבים, משום שאני מאחלת זאת גם לי על הדרך.
חיבוק
אהבתיאהבתי